marți, 11 mai 2010

Micii producatori agricoli pot sa-si vanda in continuare marfa

Ca urmare a articolelor aparute in ultima perioada in mass-media, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Durabile ne-a informat ca, de fapt, ordonanta amintita reglementeaza prin simplificare procedura de inscriere la Registrul Comertului, procedura care pana la data intrarii in vigoare a acestui act normativ era prevazuta de Legea nr. 300/2004 privind autorizarea persoanelor fizice si a asociatiilor falimiale care desfasoara activitati economice in mod independent.

Acelasi minister precizeaza ca, „in ceea ce ii priveste pe micii producatori, care doresc sa-si valorifice productia in piete, oboare sau targuri, acestia trebuie sa aiba certificat de producator, eliberat in baza HG nr. 661/2001“, acest document fiind „actul doveditor al provenientei produselor agroalimentare pe baza caruia acestea pot fi comercializate in piete, targuri, oboare sau in alte locuri stabilite de consiliile locale“.

Ministerul agriculturii a mai anuntat ca micii producatori agricoli sunt exceptati de la obligativitatea detinerii de case de marcat electronice fiscale. „Nu s-a schimbat nimic. Micii producatori agricoli pot sa-si vanda in continuare marfa in piete, ca pana acum“, ne-a spus dr. Tiberiu Lelescu, director coordonator al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Timis.

Sursa agenda.ro

2 comentarii: